Shin Shin Toitsu Aikido, Aarhus
     Forsiden   Klubben   Junior-/Voksenhold   Børnehold   Ki og Aikido   Tid / Sted / Priser   Links   Kontakt
Gradueringer:

I aikido følger vi det japanske gradueringssystem med Kyu- og Dan-grader (hhv. hvid og sort bæltefarve, samt de traditionelle sorte bukser (Hakama)).

En graduering er ikke en "eksamen" hvor man bliver bedømt og får point, men en begivenhed, hvor man får mulighed for at "gøre status" over det man har lært, og få nogle tips til hvordan man kan udvikle sin aikido fremadrettet.

Kyu kan oversættes til "række" eller "division", og Dan betyder "grad". Når man starter med aikido er man 6. kyu, eller i 6. division, og rykker gradvist op til 1. kyu - første division. Efter 2. kyu får man lov at bære de traditionelle japanske bukser, kaldet "Hakama". Ved alle kyu-grader bæres hvidt bælte.

Da børn ofte har brug for den anerkendelse der ligger i at modtage et farvet bælte, anvender vi dog på børneholdet bæltefarverne gul, orange, grøn, blå og brun. Børnegradueringerne går fra 10. til 6. kyu.

Efter kyu-graderne kommer Dan-graderne. Her får man sort bælte. Modsat kyu-graderne som tælles "baglæns", starter dan-graderne ved 1. dan - første grad, og går til 10. dan som det absolut højeste. Ganske få personer i verden, heriblandt grundlæggeren af Shin Shin Toitsu Aikido Koichi Tohei, er tildelt denne grad.

1. dan opnås typisk efter 8 - 10 års regelmæssig træning, og der gradueres til og med 4. dan. Øvrige dan-grader tildeles efter indstilling fra Doshu (Kenjiro Yoshigasaki, sensei).

Indimellem Kyu- og Dan-grader har vi de særlige KI-gradueringer, som har til hensigt at teste enheden mellem krop og sind - et grundlæggende element i Shin Shin Toitsu Aikido.

Se fuldt gradueringspensum her!.

Tsuzukiwaza